Kyselá pekingská polévka s Jidášovým uchem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 l drůbeží vývar (může být z kostky)
- 300 g vepřové kýty (kostičky)
- 1 lžička Solamylu
- 1 mrkev (nakrájená)
- 100 g Jidášova ucha (předem namočené ve vodě)
- 100 g hlávkového zelí (nakrájené na nudličky)
- 2 lžičky sojové omáčky
- 2 lžíce octa
- 2 vejce
- špetka mleté pálivé papriky
- sůl
- pepř dle chuti
Postup Kyselá pekingská polévka s Jidášovým uchem
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené maso vložíme do misky, osolíme, opepříme, posypeme Solamylem a důkladně promícháme.
Vývar uvedeme do varu, přidáme maso, mrkev, zelí, houby a vše prudce vaříme 5- 8 minut.
Přidáme sojovou omáčku a vaříme již mírně do měkka.
Nakonec do polévky vmícháme rozšlehaná vejce, papriku, ocet a vše ještě krátce povaříme.