Kynutý litý koláč s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 hrneček mléka
2 vejce
1 vanilínový cukr
1/2 Hery nebo másla
citron - kůra
1 hrneček cukru
špetka soli
3 hrnečky polohrubé mouky
1 sáček sušených kvasnic
Čerstvé ovoce:
rybíz, meruňky
Náplň:
tvarohová (povidlová, maková)
Drobenka:
máslo
cukr
mouka
papír na plech

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny na těsto, jak jsou v pořadí. Zapneme program těsto.

  2. Na dva větší plechy dáme pečící papír.

  3. Těsto rozdělíme, rozlijeme na oba plechy a stěrkou rozetřeme. Poklademe čerstvým ovocem a nebo jinou náplní. Posypeme drobenkou.

  4. Vložíme do předehřáté trouby na 150°C a pečeme do růžova. Upečené koláče pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!