Kynutý bezlepkový knedlík z mikrovlnky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 350 g bezlepkové mouky (dávám 300g Jizerky a 50g Unimix)
- 1/2 kostky čerstvého droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 2 lžíce oleje
- 1 vejce
- 300 ml mléka
- hrst neslazených burizonů
Postup Kynutý bezlepkový knedlík z mikrovlnky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si kvásek z mléka, droždí a lžičky cukru a necháme vyběhnout.
V míse smícháme bezlepkovou mouku se solí, postupně přidáváme olej, vejce, mléko, kvásek, zamícháme a nakonec přidáme hrst burizonů.
Polořídké těsto naplníme do silikonové formy a necháme cca 20-30 min. nakynout.
Pak formu vložíme do mikrovlnky a pečeme při 750W 2x po sobě 4 minuty. Necháme cca 1 minutu ustát a máme hotovo.