Kynuté sádlové koláčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 žloutky
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce povoleného sádla
- kostka droždí
- 250-300 ml mléka
- lžička soli
- citronová kůra
- Náplň podle chuti:
- tvaroh
- cukr
- vanilkový cukr
- žloutek
- rozinky
- ---
- povidla
- cukr
- skořice
- ---
- Drobenka:
- 200 g polohrubé mouky
- 120 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 1 skořicový cukr
- vejce na potření
Postup Kynuté sádlové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Do vlahého mléka s cukrem nadrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Žloutky utřeme se sádlem. Přidáme prosátou mouku, kvásek, kůru a sůl. Vypracujeme těsto a necháme v teple vykynout.
Mezitím smícháme náplň a uděláme drobenku. Po vykynutí odebíráme lžíci kousky těsta a naplníme náplní. Klademe na plech, do každého uděláme důlek, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme drobenku. Pečeme na 190 °C do růžova.