Kynuté sádlové koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
2 žloutky
2 lžíce cukru
2 lžíce povoleného sádla
kostka droždí
250-300 ml mléka
lžička soli
citronová kůra
Náplň podle chuti:
tvaroh
cukr
vanilkový cukr
žloutek
rozinky
---
povidla
cukr
skořice
---
Drobenka:
200 g polohrubé mouky
120 g másla
120 g moučkového cukru
1 skořicový cukr
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do vlahého mléka s cukrem nadrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Žloutky utřeme se sádlem. Přidáme prosátou mouku, kvásek, kůru a sůl. Vypracujeme těsto a necháme v teple vykynout.

  2. Mezitím smícháme náplň a uděláme drobenku. Po vykynutí odebíráme lžíci kousky těsta a naplníme náplní. Klademe na plech, do každého uděláme důlek, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme drobenku. Pečeme na 190 °C do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!