Amuse-bouche z listového těsta
Recepty, PředkrmySuroviny
- 1 plát listového těsta (vyválené 275g)
- 1 vejce
- sezamová semínka, kmín, mák aj.
- vaše oblíbené pomazánky
Postup Amuse-bouche z listového těsta
Postup přípravy receptu
-
Těsto rozvineme a vykrájíme kolečka o průměru 25 mm.
Polovinu koleček přendáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je rozšlehaným vajíčkem.
Do druhé poloviny koleček vkrojíme vnitřní kolečko o průměru 10 mm.
Kolečka s otvorem položíme na plná kolečka a lehce přitiskneme.
Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme bílým a černým sezamem, kmínem, mákem aj - co máme rádi.
Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme dozlatova. Podle trouby cca 10 - 15 minut.
Necháme vychladnout.
Mezitím si uděláme pomazánku (pomazánky) jaké máme rádi.
Pomazánku dáme do zdobícího sáčku a otvor v listovém těstě vyplníme pomazánkou.