Kynuté cuketové nalívance s čabajkovou pěnou
Recepty, OstatníSuroviny
- lívancové těsto:
- 350 g nahrubo nastrouhané cukety
- 1 vejce
- 300 ml mléka
- 1 lžička soli
- 250-300 g mouky (hladká + polohrubá v poměru 1:1)
- sáček sušeného droždí (7g) nebo 1/2 kostky čerstvého droždí(21g)
- olej na smažení
- pěna:
- 50 g pikantní klobásy (čabajka, chorizo..)
- 100 g čerstvého sýra
- 50 g másla
Postup Kynuté cuketové nalívance s čabajkovou pěnou
Postup přípravy receptu
-
Cuketu oloupeme (mladé loupat nemusíme, ale do tohoto receptu s úspěchem upotřebíme i kus přerostlé cukety) a nastrouháme ji na slzičkovém struhadle.
Dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, vlažné mléko a mouku smíchanou se sušeným droždím. Zaděláme těsto, které necháme v teple vykynout.
V mezičase připravíme pěnu. Klobásu nakrájíme na kousky, přidáme sýr i máslo a ponorným mixérem rozmixujeme do hladké pěny.
Pokud nechceme pěnu na lívanečky stříkat trubičkou, stačí klobásu nastrouhat nebo jemně nakrájet a potom společně s máslem a sýrem jen vyšlehat.
Na lívanečníku nebo pánvi rozpálíme trochu oleje a smažíme malé lívanečky. Ty na talíři zdobíme pomazánkou a obložíme čerstvou zeleninou.