Kynuté buchty s ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 80 g cukru
- mléko podle potřeby
- 1 kostka droždí
- 1 žloutek
- 130 g hery
- sůl
- ovoce podle chuti
- skořicový cukr
- moučkový cukr na posypání
- sádlo na vymaštění plechu a pomazání buchet
Postup Kynuté buchty s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, droždí a cukru udělejte kvásek a nechte vykynout. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme rozpuštěnou heru, žloutek a kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme asi 2 hodinky vykynout.
Na vále ho rozdělte na 20 dílků, ze kterých uděláme bochánky. Necháme asi 10 minut kynout. Z bochánků uděláme placky na které klademe ovoce, posypeme skořicovým cukrem a důkladně vytvarujeme buchtu.
Klademe na sádlem vymazaný plech vedle sebe, boky buchet mažeme sádlem, lépe se po upečení oddělují od sebe. Takto připravené buchty necháme ještě chvilku vykynout.
Pak pomažeme sádlem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na 25 minut. Po upečení necháme chvilku stát a vyklopíme na vál. Po vychladnutí pocukrujeme.