Krůtí biskupy s okurkovo smetanovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 ks chlazených krůtích biskupů
- 1/4 másla
- 1 kostka zlatého slepičího bujonu
- 200 g zakysané smetany
- 200 g bílého jogurtu - Activia bifidus essensis
- 4 sterilované okurky - Corničonky pikantní
- hotová jíška na zahuštění
- voda
- sůl
- pepř
Postup Krůtí biskupy s okurkovo smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Chlazené krůtí biskupy řádně očistíme. Této operaci je třeba věnovat patřičnou pozornost, takže nám zabere dosti času. (já jsem pouzdra brků vytahoval pinzetou, a pokud to nešlo, tak jsem si pomáhal rozříznutím nožem). Pokud tak neučiníme, mohli bychom celé jídlo znehodnotit.
Umyté a řádně očištěné biskupy rozkrojíme na dvě poloviny (pomůžeme si pevným nožem a paličkou na maso). Do tlakového hrnce dáme minimální - nutné množství vody, čtvrtku másla a slepičí bujón. V uzavřeném tlakovém hrnci dusíme jednu hodinu. Pak maso vyndáme z hrnce a odložíme stranou.
Do tuku se zbytkem vody vmícháme postupně zakyslou smetanu a jogurt, zahustíme hotovou jíškou a podle potřeby doplníme vodu (k poměrně velkému množství tuku je potřeba přidat přiměřeně vody, aby se tuk spojil). Podle potřeby dosolíme, trochu opepříme a nakonec vmícháme nadrobno nastrouhané Corničonky.
Hotovou omáčku můžeme našlehat ponorným mixem. Biskupy, které jsme odložili do hrnce, teď přelijeme hotovou omáčkou a necháme natáhnout a smíchat všechny chutě. Jako příloha by se mohly hodit vařené brambory, nebo houskový knedlík.