Moje citronové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
7-8 bílků
210 g cukru krupice
90 g polohrubé mouky
90 g mletých vlašských ořechů
1,5 lžičky prášku do pečiva
Krém:
1,5 Hery
2 celá vejce
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
Šlehačková želatina:
2 galaretky citronové
2 malé jogurty bílé
2 šlehačky (nebo 2 práškové šlehačky)
1 měkký tvaroh ve vaničce
cukr podle chuti
šťáva z citronu

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: vyšleháme bílky s cukrem nad párou do husta, přidáme smíchanou mouku s práškem do pečiva a ořechy. Lehce promícháme, vylijeme na plech s vyšším okrajem. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 130°C Necháme vychladit.

  2. Krém: nad párou vyšleháme celá vejce s cukrem i vanil.cukrem do husta, pak vešleháme Heru do trochu vychladlé pěny.

  3. Želatina: přivedeme k varu půl litru vody, odstavíme a vmícháme 2 galaretky za stálého míchání, necháme vychladit. Mezitím vyšleháme 2 šlehačky, já dělala z práškové šlehačky podle návodu. Rozmícháme tvaroh a jogurty s trochou cukru a šťávou z 1 citronu a vmícháme ušlehané šlehačky a chladnou, ne ztuhlou Galaretku.

  4. Na upečený korpus rozetřeme krém, na to šlehačkovou želatinu a necháme v chladu dobře ztuhnout, nejlépe krájet druhý den. Nakrajíme na dílky a můžeme ještě zdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!