Moje citronové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus:
- 7-8 bílků
- 210 g cukru krupice
- 90 g polohrubé mouky
- 90 g mletých vlašských ořechů
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- Krém:
- 1,5 Hery
- 2 celá vejce
- 150 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- Šlehačková želatina:
- 2 galaretky citronové
- 2 malé jogurty bílé
- 2 šlehačky (nebo 2 práškové šlehačky)
- 1 měkký tvaroh ve vaničce
- cukr podle chuti
- šťáva z citronu
Postup Moje citronové řezy
Postup přípravy receptu
-
Korpus: vyšleháme bílky s cukrem nad párou do husta, přidáme smíchanou mouku s práškem do pečiva a ořechy. Lehce promícháme, vylijeme na plech s vyšším okrajem. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 130°C Necháme vychladit.
Krém: nad párou vyšleháme celá vejce s cukrem i vanil.cukrem do husta, pak vešleháme Heru do trochu vychladlé pěny.
Želatina: přivedeme k varu půl litru vody, odstavíme a vmícháme 2 galaretky za stálého míchání, necháme vychladit. Mezitím vyšleháme 2 šlehačky, já dělala z práškové šlehačky podle návodu. Rozmícháme tvaroh a jogurty s trochou cukru a šťávou z 1 citronu a vmícháme ušlehané šlehačky a chladnou, ne ztuhlou Galaretku.
Na upečený korpus rozetřeme krém, na to šlehačkovou želatinu a necháme v chladu dobře ztuhnout, nejlépe krájet druhý den. Nakrajíme na dílky a můžeme ještě zdobit šlehačkou.