Bramboračka s uzeným masem
Recepty, PolévkySuroviny
- 20-25 dkg odkrojit z uzeného kříže
- 3 velké brambory (nebo 5 středních)
- 2 kostky zeleninového bujónu
- 1 velká mrkev
- 1 menší petržel
- kousek celeru
- 2 stonky řapíkatého celeru (odvláknit)
- 5 cm pórku na půlkolečka
- 1/2 kedlubnu
- 2 stroužky česneku (podle vaší chuti i více)
- hrst majoránky rozemnout
- 1 větvička libečku
- svazek petrželky
- 5 dkg másla
- sůl
- 1,5 l vody
- pepř
Postup Bramboračka s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Právě tak uzené. Do vody vložíme libeček, pepř, bujón a brambory. Všechnu nakrájenou zeleninu dáme na pánev s rozpuštěným máslem a osmahneme ji. Zapneme plyn pod brambory a ve chvíli, kdy se začnou vařit, přidáme k nim osmahlou zeleninu.
Petrželku nasekáme, česnek utřeme s pár zrníčky soli. Do polévky rozemneme majoránku a přidáme uzené. Jakmile jsou brambory měkké, vypneme. Pak přidáme petrželku a česnek. Podle potřeby můžeme přilít převeřenou vodu, pokud se vyvařila.