Bramboračka s uzeným masem

Recepty, Polévky

Suroviny

20-25 dkg odkrojit z uzeného kříže
3 velké brambory (nebo 5 středních)
2 kostky zeleninového bujónu
1 velká mrkev
1 menší petržel
kousek celeru
2 stonky řapíkatého celeru (odvláknit)
5 cm pórku na půlkolečka
1/2 kedlubnu
2 stroužky česneku (podle vaší chuti i více)
hrst majoránky rozemnout
1 větvička libečku
svazek petrželky
5 dkg másla
sůl
1,5 l vody
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Právě tak uzené. Do vody vložíme libeček, pepř, bujón a brambory. Všechnu nakrájenou zeleninu dáme na pánev s rozpuštěným máslem a osmahneme ji. Zapneme plyn pod brambory a ve chvíli, kdy se začnou vařit, přidáme k nim osmahlou zeleninu.

  2. Petrželku nasekáme, česnek utřeme s pár zrníčky soli. Do polévky rozemneme majoránku a přidáme uzené. Jakmile jsou brambory měkké, vypneme. Pak přidáme petrželku a česnek. Podle potřeby můžeme přilít převeřenou vodu, pokud se vyvařila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!