Květákový salát s vejci a kuřecím masem
Recepty, SalátySuroviny
- 200 g květáku
- 3 vejce
- 130 g kuřecího masa - prsní, nebo stehenní řízky
- 90 g zakysané smetany
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička worcestru
- pažitka
- sůl
- pepř
- olej
Postup Květákový salát s vejci a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na malé růžičky a chvilku povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na malé kousky a orestujeme na trošce oleje, osolíme a také necháme vychladnout. Vejce uvaříme na tvrdo.
Zakysanou smetanu, majonézu, citronovou šťávu a worcester smícháme, podle chuti osolíme a opepříme.
Do misky dáme květák, maso, vejce nakrájená na větší kousky a nakrájenou nať z cibulky. Přidáme dresink, promícháme a dáme na chvilku odležet.