Jarní velikonoční nádivka
Recepty, OstatníSuroviny
- 75 dkg uzeného masa (je lepší prorostlejší)
- 10 až 12 žemlí
- 8 vajec
- hrnek mléka
- sůl
- pepř
- petržel nebo mladé kopřivy (může být i šnytlík - asi jeden větší svazek)
- pečící papír
Postup Jarní velikonoční nádivka
Postup přípravy receptu
-
Maso uvaříme, oddělíme žloutky od bílků, bílky ušleháme do husta (já přidávám kapku citronové šťávy, bílky jsou krásně tuhé).
Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem.
Studené maso nadrobno nakrájíme, přidáme k namočeným žemlím, pak dáme žloutky, koření, petržel nakrájenou nadrobno a nakonec zamícháme ušlehané bílky.
Větší pekáček vyložíme papírem až nahoru, aby se nádivka nepřichytla k pekáčku.
Směs dáme do pekáčku a pečeme asi na 200 stupňů přibližně 35 minut, až je nádivka na povrchu zlatavá.