Jarní velikonoční nádivka

Recepty, Ostatní

Suroviny

75 dkg uzeného masa (je lepší prorostlejší)
10 až 12 žemlí
8 vajec
hrnek mléka
sůl
pepř
petržel nebo mladé kopřivy (může být i šnytlík - asi jeden větší svazek)
pečící papír

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme, oddělíme žloutky od bílků, bílky ušleháme do husta (já přidávám kapku citronové šťávy, bílky jsou krásně tuhé).

  2. Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem.

  3. Studené maso nadrobno nakrájíme, přidáme k namočeným žemlím, pak dáme žloutky, koření, petržel nakrájenou nadrobno a nakonec zamícháme ušlehané bílky.

  4. Větší pekáček vyložíme papírem až nahoru, aby se nádivka nepřichytla k pekáčku.

  5. Směs dáme do pekáčku a pečeme asi na 200 stupňů přibližně 35 minut, až je nádivka na povrchu zlatavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!