Květákový mozeček bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší květák
1 cibule
2 lžíce oleje
1 lžička kurkumy
150 g uzeného Tofu
2 polévkové lžíce instantní polenty
sůl (může být i černá sůl, která voní a chutná po vajíčkách)
pepř
čerstvá petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Orestovanou cibuli zasypeme kurkumou, aby se rozpustila v oleji a dala pokrmu pěknou barvu.

  2. Přidáme na drobné kousky nakrájený květák, podlijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka (cca 20 minut).

  3. Poté vmícháme nastrouhané uzené tofu, rovnoměrně zasypeme instantní polentou a důkladně promícháme.

  4. Polenta do sebe natáhne přebytečnou tekutinu a vytvoří iluzi vmíchaných vajíček. Je-li pokrm příliš hustý, přidáme malé množství vody. Je-li naopak hodně řídký, můžeme přidat polentu.

  5. Na závěr vmícháme nasekanou petrželku nebo pažitku, dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!