Květákový mozeček bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 menší květák
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kurkumy
- 150 g uzeného Tofu
- 2 polévkové lžíce instantní polenty
- sůl (může být i černá sůl, která voní a chutná po vajíčkách)
- pepř
- čerstvá petrželka nebo pažitka
Postup Květákový mozeček bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Orestovanou cibuli zasypeme kurkumou, aby se rozpustila v oleji a dala pokrmu pěknou barvu.
Přidáme na drobné kousky nakrájený květák, podlijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka (cca 20 minut).
Poté vmícháme nastrouhané uzené tofu, rovnoměrně zasypeme instantní polentou a důkladně promícháme.
Polenta do sebe natáhne přebytečnou tekutinu a vytvoří iluzi vmíchaných vajíček. Je-li pokrm příliš hustý, přidáme malé množství vody. Je-li naopak hodně řídký, můžeme přidat polentu.
Na závěr vmícháme nasekanou petrželku nebo pažitku, dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat.