Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřového masa-měla jsem prorostlejší plecko
- 200 g slaniny-měla jsem gazdovskou
- 1 polévková lžíce tuku (-použila jsem sádlo)
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 polévková lžíce kečupu (-použila jsem sladký)
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 3 rajčata
- 10 lístků čerstvé bazalky+lístky na ozdobení
- sůl
- mletý pepř
- pálivá paprika na dochucení(-já jsem nedávala nic)
- voda na podlévání pokrmu
Postup Chutné vepřové kousky na rajčatech a bazalce v papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme a nakrájíme na širší kousky,slaninu na delší špalíčky,cibuli na půlměsíčky a česnek na plátky. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na kostky, lístky čerstvé bazalky opláchneme a natrháme na malé kousíčky.
Do hrnce na rozpálený tuk dáme orestovat cibuli a slaninu. Po 3 minutách přidáme česnek, necháme tak dvě minutky, až začne vonět, přidáme maso a mícháme,než se zatáhne. Pak přidáme kečup, 1 a 1/2 dcl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu (já ještě přidávám na vyvaření stonky libečku, co mám za tímto účelem v mrazáku).
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 15 minut. Hrnec odstavíme bokem, ochladíme, otevřeme, přidáme rajčata, dolijeme 1/2 dcl vody, znovu uzavřeme a opět pod tlakem od doby varu vaříme ještě 10 minut.
Vypneme sporák po 5 minutách, až pojistka pustí hrnec otevřeme, vmícháme natrhanou bazalku, podle své chuti dokořeníme. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, špecle, my jsme měli noky od včerejška.