Tvarůžková lahodná pěna k pivku na dva způsoby
Recepty, PomazánkySuroviny
- 1.varianta
- 100-200 g olomouckých syrečků
- 4 lžíce másla
- 1-2 malé tatarské omáčky v sáčku nebo majolky
- 3 stroužky česneku
- smetana na vaření podle hustoty
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- 2.varianta
- (stejné jako varianta 1 ale přidat)
- 1 velkou cibuli
- 2 barevné papriky
Postup Tvarůžková lahodná pěna k pivku na dva způsoby
Postup přípravy receptu
-
Syrečky si pokrájíme na malé kousky a zalijeme je smetanou, cca 5-8 lžic, vše ale podle tuhosti a množství syrečků.
Nádobu uzavřeme na 1-2 dny do chladu.
Pak do šlehače, aneb mixéru vložíme vše z chladu naložené, dál i tatarskou omáčku, nebo majolku, česnek, máslo, drcený kmín, sůl a pepř a ev.přidáme smetanu, je-li vzniklá pěna pak moc tuhá a mixujeme vše do hladka. Podáváme vychlazené s pečivem a zdobíme zeleninkou.
Pokud chceme aneb máme radši, druhou variantu, pak pokrájíme jarní cibulky nebo jednu cibuli, papriky na kousky a přidáme vše ještě do pěny.