Tvarůžková lahodná pěna k pivku na dva způsoby

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1.varianta
100-200 g olomouckých syrečků
4 lžíce másla
1-2 malé tatarské omáčky v sáčku nebo majolky
3 stroužky česneku
smetana na vaření podle hustoty
drcený kmín
sůl
pepř
2.varianta
(stejné jako varianta 1 ale přidat)
1 velkou cibuli
2 barevné papriky

Postup přípravy receptu

  1. Syrečky si pokrájíme na malé kousky a zalijeme je smetanou, cca 5-8 lžic, vše ale podle tuhosti a množství syrečků.

  2. Nádobu uzavřeme na 1-2 dny do chladu.

  3. Pak do šlehače, aneb mixéru vložíme vše z chladu naložené, dál i tatarskou omáčku, nebo majolku, česnek, máslo, drcený kmín, sůl a pepř a ev.přidáme smetanu, je-li vzniklá pěna pak moc tuhá a mixujeme vše do hladka. Podáváme vychlazené s pečivem a zdobíme zeleninkou.

  4. Pokud chceme aneb máme radši, druhou variantu, pak pokrájíme jarní cibulky nebo jednu cibuli, papriky na kousky a přidáme vše ještě do pěny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!