Květákový Dhal
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 květáku rozebraného na malé růžičky
- 2 mrkve
- 1 středně velká cibule
- 1 hrnek červené čočky
- 1 čajová lžička strouhaného zázvoru
- 1/2 čajové lžičky mletého římského kmínu
- 1/2 čajové lžičky mletého koriandru (semínek)
- 1/2 čajové lžičky kurkumy
- 1 chilli paprička nasekaná na jemno (pokud vaříte pro dospělé)
- kvalitní živý tučný jogurt
- sůl
- olej
- 1 l vody nebo zeleninového vývaru
Postup Květákový Dhal
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji orestujte cibuli a mrkev nakrájené na kostičky.
Přidejte veškeré koření a nechte rozvonět.
Do směsi přidejte propláchnutou červenou čočku, růžičky květáku a zalijte vodou, nebo zeleninovým vývarem. Dle chuti osolte a vařte do měkka.
Do hotové polévky zamíchejte 4 lžíce jogurtu a již dál nevařte. Podávejte s jogurtem a lístky koriandru.