Květákový Dhal

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 květáku rozebraného na malé růžičky
2 mrkve
1 středně velká cibule
1 hrnek červené čočky
1 čajová lžička strouhaného zázvoru
1/2 čajové lžičky mletého římského kmínu
1/2 čajové lžičky mletého koriandru (semínek)
1/2 čajové lžičky kurkumy
1 chilli paprička nasekaná na jemno (pokud vaříte pro dospělé)
kvalitní živý tučný jogurt
sůl
olej
1 l vody nebo zeleninového vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji orestujte cibuli a mrkev nakrájené na kostičky.

  2. Přidejte veškeré koření a nechte rozvonět.

  3. Do směsi přidejte propláchnutou červenou čočku, růžičky květáku a zalijte vodou, nebo zeleninovým vývarem. Dle chuti osolte a vařte do měkka.

  4. Do hotové polévky zamíchejte 4 lžíce jogurtu a již dál nevařte. Podávejte s jogurtem a lístky koriandru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!