Květáková pizza bez výčitek

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Těsto:
1 květák
1 vejce
hrnek nastrouhaného sýra (eidam, mozzarella, parmazán…)
2 stroužky česneku
bylinky (majoránka, bazalka, oregáno, tymián…)
sůl
pepř
Náplň:
rajčatový protlak
žampiony
paprika
kukuřice
olivy
šunka nebo opečené kuřecí maso
sýr na posypání (mozzarella se krásně rozteče)

Postup přípravy receptu

  1. Květák krátce povaříme v osolené vodě, pořádně scedíme (tenhle bod je důležitý, když bude těsto moc mokré, bude se rozpadat) a rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté přidáme další ingredience na těsto“ a opět rozmixujeme. Nebojte se pořádně hmotu osolit, jinak bude dost mdlá a bez chuti.

  2. Těsto nahrneme na plech s pečícím papírem (který je ještě pomazaný olejem) a rovnoměrně rozvrstvíme. Plech dáme do trouby rozehřáté na 200°C a pečeme dokud povrch nezezlátne a nezpevní se (necelá hodina).

  3. Potom plech vyndáme, těsto poklademe směsí, kterou máme nejraději, a vrátíme do trouby. Pečeme asi dalších 20 minut, dokud se všechno pěkně nezapeče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!