Kuřecí závitek, máslová zelenina a smažené dukátky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 250 g domácí uzené slaniny
- 250 g hlívy ústřičné
- 1 cibule
- 300 g jakékoliv zeleniny čerstvé, nebo i mražené
- (hrášek, mrkev, brokolice, květák, zelené fazolky, atd.)
- máslo na dva prsty
- sůl
- bílý pepř
- olej
- 1 kg brambor
Postup Kuřecí závitek, máslová zelenina a smažené dukátky
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu, máme-li čerstvou, dáme povařit do osolené vody do poloměkka a po vychladnutí nakrájíme na menší dílky. Hlívu natrháme na 1 cm proužky, slaninu a cibuli pokrájíme na kostičky,brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
Na pánvi s trochou oleje osmažíme cibulku do sklovita, přidáme slaninu, hlívu, osolíme, opepříme, restujeme, dokud hlíva nezměkne a necháme vychladnout.
Kuřecí prsa umyjeme, vysušíme, nožem nařízneme, abychom udělali kapsu, naplníme směsí a zaděláme párátky. Osolíme a opepříme.
Do pánve s rozpuštěným máslem dáme zeleninu, osolíme, opepříme, chvíli restujeme a dáme bokem do tepla.
Plátky brambor osolíme a po částech opékáme do zlatava na oleji. Hotové uchováme v teple.
Na pánev se lžící oleje a kouskem másla dáme kuřecí závitky a opékáme z obou stran, dokud nejsou zcela propečené.
Servírujeme pokrájené na plátky se zeleninou a opečenými brambory.