Kuřecí závitek, máslová zelenina a smažené dukátky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
250 g domácí uzené slaniny
250 g hlívy ústřičné
1 cibule
300 g jakékoliv zeleniny čerstvé, nebo i mražené
(hrášek, mrkev, brokolice, květák, zelené fazolky, atd.)
máslo na dva prsty
sůl
bílý pepř
olej
1 kg brambor

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu, máme-li čerstvou, dáme povařit do osolené vody do poloměkka a po vychladnutí nakrájíme na menší dílky. Hlívu natrháme na 1 cm proužky, slaninu a cibuli pokrájíme na kostičky,brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky.

  2. Na pánvi s trochou oleje osmažíme cibulku do sklovita, přidáme slaninu, hlívu, osolíme, opepříme, restujeme, dokud hlíva nezměkne a necháme vychladnout.

  3. Kuřecí prsa umyjeme, vysušíme, nožem nařízneme, abychom udělali kapsu, naplníme směsí a zaděláme párátky. Osolíme a opepříme.

  4. Do pánve s rozpuštěným máslem dáme zeleninu, osolíme, opepříme, chvíli restujeme a dáme bokem do tepla.

  5. Plátky brambor osolíme a po částech opékáme do zlatava na oleji. Hotové uchováme v teple.

  6. Na pánev se lžící oleje a kouskem másla dáme kuřecí závitky a opékáme z obou stran, dokud nejsou zcela propečené.

  7. Servírujeme pokrájené na plátky se zeleninou a opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!