Kuřecí žaludky na cuketě se zeleným pepřem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

Vývar:
800 g kuřecích žaludků
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
snítka libečku (můžeme vynechat)
5 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
sůl
1 l studené vody
Dále:
2 lžíce oleje
2 velké cibule
3 stroužky česneku
2 lžičky sladké papriky
300 g očištěné cukety
vývar ze žaludků
smetana ke šlehání
3 lžíce naloženého zeleného pepře
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Žaludky a zeleninu očistíme, dáme do hrnce, přidáme koření, vodu a uvaříme doměkka (v papiňáku cca 35 minut).

  2. V kastrolu na rozehřátém sádle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a česnek. Zasypeme mletou paprikou, promícháme a přidáme hrubě nastrouhanou cuketu. Podlijeme trochou vývaru a pod pokličkou dusíme 10 minut. Poté ponorným mixérem rozmixujeme a smetanou naředíme na požadovanou konzistenci.

  3. Do omáčky přidáme nakrájené žaludky, zelený pepř, sůl podle potřeby a slabým varem vaříme ještě 3 minuty.

  4. Na přílohu se hodí knedlík, rýže, nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!