Kuřecí vývár z fazolkami, saturejkou, celerem a širokými nudlemi
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 kuřecí skelety
- 2,5 litry vody
- lžička soli
- 2-3 stonky oloupaného pokrájeného řapíkatého celeru
- 1/2 pokrájeného pórku (nebo cibule)
- saturejka
- 2 - 3 stroužky česneku
- 1 balíček zmražených fazolek
- 150 g nudlí nebo flíčků
- pažitka
- petrželka
Postup Kuřecí vývár z fazolkami, saturejkou, celerem a širokými nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, česnek pokrájíme na plátky, skelety omyjeme.
Do větší nádoby dáme vařit vodu, přidáme omyté kuřecí skelety, koření, řapíkatý celer, pórek a sůl.
Když se polévka začne vařit, stáhneme ji na menší výkon a pomalu necháme vaříme doměkka.
Měkké skelety a zeleninu vyndáme, vývar přecedíme přes jemné sítko.
Přidáme zmražené fazolky, obrané a pokrájené maso ze skeletů, pokrájenou zeleninu a ještě krátce provaříme.
Ve druhé nádobě uvaříme podle návodu flíčky nebo nudle doměkka, které přidáme do polévky.
Po vypnutí polévky přidáme čerstvé bylinky.