Kuřecí vývár z fazolkami, saturejkou, celerem a širokými nudlemi

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kuřecí skelety
2,5 litry vody
lžička soli
2-3 stonky oloupaného pokrájeného řapíkatého celeru
1/2 pokrájeného pórku (nebo cibule)
saturejka
2 - 3 stroužky česneku
1 balíček zmražených fazolek
150 g nudlí nebo flíčků
pažitka
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, česnek pokrájíme na plátky, skelety omyjeme.

  2. Do větší nádoby dáme vařit vodu, přidáme omyté kuřecí skelety, koření, řapíkatý celer, pórek a sůl.

  3. Když se polévka začne vařit, stáhneme ji na menší výkon a pomalu necháme vaříme doměkka.

  4. Měkké skelety a zeleninu vyndáme, vývar přecedíme přes jemné sítko.

  5. Přidáme zmražené fazolky, obrané a pokrájené maso ze skeletů, pokrájenou zeleninu a ještě krátce provaříme.

  6. Ve druhé nádobě uvaříme podle návodu flíčky nebo nudle doměkka, které přidáme do polévky.

  7. Po vypnutí polévky přidáme čerstvé bylinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!