Kuřecí ve sladkokyselé omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecího masa
2 lžičky kari
1 lžička škrobu
červená kapie
mrkev
cibule
čínské zelí 3-4 listy tvrdší část
pórek
houby shiitake (čínská houba, lze přidat i jiné)
pepř
sůl
Omáčka:
1 lžička octu
200 ml vody
5 lžic sójové omáčky
2 lžičky cukru
2 lžičky škrobu
Zeleniny stačí dát od každého kousek!!!

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu pokrájíme na nudličky (papriku, mrkev, zelí), cibuli na tenčí měsíčky, porek na kolečka.

  2. Dáme zprudka osmahnout na olej, jen krátce, aby byla mrkev křupavá, přidáme houby.

  3. V hrnečku si rozmícháme suroviny na omáčku, důkladně rozmícháme a nalijeme k zelenině.

  4. Promícháme a krátce povaříme (pokud omáčka nezhoustne, přilijeme ještě trošinku vody rozmíchané se škrobem, ale opatrně, ať to není husté moc).

  5. Kuřecí pokrájíme na nudličky a posypeme kari, škrobem, pepřem a promícháme. Na jiné pánvi zprudka osmahneme dozlatova a pak přidáme do omáčky.

  6. Dochutíme solí (chuť by měla být sladkokyselá).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!