Mandlové řezy polité kávou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1,5 hrnku hladké mouky
0,5 hrnku polohrubé mouky
150 ml oleje
200 ml mléka
0,5 hrnku cukru
3 vejce
2 prášky do pečiva
2 lžíce rumové tresti
1 vanilkový cukr
Káva na polití:
1 hrnek vařící vody
3 vrchovaté lžíce rozpustné kávy
3 lžíce cukru
Krém:
1 mandlový pudink bez vaření (může být i jiný)
500 ml smetany ke šlehání
2 lžíce práškového cukru
0,5 hrnku mléka
čokoláda na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme rozpustnou kávu, osladíme a necháme vychladnout. Vejce a olej šleháme asi 3 minuty, přidáme cukr, vanilkový cukr, mléko a rumovou tresť. Nakonec přidáme prosáté mouky s práškem do pečiva.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (já používám menší, vnitřní rozměr 30x40 cm). Pečeme cca 25 minut při 160°C.

  3. Horký moučník po vytažení z trouby rovnoměrně polijeme kávou. Necháme vychladnout. Do nádoby na šlehání dáme smetany, cukr, mléko, pudink a šleháme do zhoustnutí.

  4. Vychladlý moučník potřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou dle vlastního výběru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!