Tři dobroty v jednom pekáčku

Recepty, Mleté maso

Suroviny

8 brambor
350 g vepřového umletého masa
300 g kysaného sudového zelí
sůl
pepř
špetka mletého nového koření
1 čajová lžička sušené chilli papričky / chilli omáčky
drcený kmín
1 větší cibule
180 g anglické slaniny
2-3 vejce
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře omyjeme a ve slupce povaříme jen do poloměkka. Mezitím pokrájíme cibulku a slaninu na malé kostičy. Na pekáčku si orestujeme na oleji dozlatova cibulku, poté přidáme vyškvařit pokrájenou slaninu a přidáme mlete maso, které necháme na tomto základu pěkně orestovat. Když maso pustí šťávu, přidáme kysané zelí, sůl, pepř, koření a zamícháme chilli omáčku nebo rozdrobenou usušenou chilli papričku.

  2. Předvařené brambory pokrájíme na čvrtky nebo na osminky a poklademe je na masovo-zelnou směs. Promícháme, aneb necháme brambory jen jako poslední vrstvu. Vejce ušleháme a zalijeme masovo - zelnou směs.

  3. Vše dáme zapéci na cca 20 minut na 180°C do předehřáté trouby dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jen s kousky rajčátek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!