Kuřecí uzená krémovka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kuřecí uzená čtvrtka /cca 250 g
- 1 tenký plátek celeru
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 bobkový list
- 3 kuličky pepře
- 1 kostka kuřecího bujónu(lze vynechat)
- sůl dle potřeby
- 1,5 l studené vody
- čerstvá zelená petrželka
Postup Kuřecí uzená krémovka
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme a společně s kořením a očištěnou zeleninou vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a od doby varu na mírném plameni pod pokličkou vaříme v obyčejném hrnci 30 minut, v papiňáku 15 minut. Poté hrnec odstavíme a vývar scedíme.
Maso obereme vložíme nazpět do vývaru i se zeleninou a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Prohřejeme, dle potřeby dochutíme a podáváme buď s rýží, kroupama, nebo se smaženým hráškem. Sypeme čerstvou nasekanou petrželkou.