Kuřecí kapsa v alobalu

Recepty, Grilování

Suroviny

4 kuřecí prsa
200 g uzeného boku
4 vejce
2 housky
50 ml mléka
1 PL solamylu
1 PL nasekané petrželky
sůl
mletý bílý pepř
4 snítky tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Uzený bok nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Přidáme housky nakrájené na kostičky, osmažíme je do křupava, zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem a zvolna mícháme do zhoustnutí.

  2. Pak přidáme petrželku, osolíme, opepříme a promícháme. Nakonec přidáme solamyl a opět promícháme.

  3. Kuřecí prsa překrojíme v půli a nedokrojíme, tak aby vznikl plát, který lehce naklepeme přes folii. Plátky poklademe připravenou směsí, přeložíme na půl a okraje k sobě sklepneme paličkou.

  4. Každou kapsu zabalíme spolu se snítkou tymiánu do dvojitého alobalu potřeme olejem a kapsy opečeme na středně rozehřátém grilu z každé strany asi 8 minut.

  5. Pokud děláme na venkovním grilu necháme kapsy ještě asi 5 minut dojít na kraji grilu. Pokud děláme v troubě na grilu, rozděláme alobal, potřeme kapsy máslem a necháme ještě chvíli, aby měly pěknou barvičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!