Kuřecí kapsa v alobalu
Recepty, GrilováníSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 200 g uzeného boku
- 4 vejce
- 2 housky
- 50 ml mléka
- 1 PL solamylu
- 1 PL nasekané petrželky
- sůl
- mletý bílý pepř
- 4 snítky tymiánu
Postup Kuřecí kapsa v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Uzený bok nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Přidáme housky nakrájené na kostičky, osmažíme je do křupava, zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem a zvolna mícháme do zhoustnutí.
Pak přidáme petrželku, osolíme, opepříme a promícháme. Nakonec přidáme solamyl a opět promícháme.
Kuřecí prsa překrojíme v půli a nedokrojíme, tak aby vznikl plát, který lehce naklepeme přes folii. Plátky poklademe připravenou směsí, přeložíme na půl a okraje k sobě sklepneme paličkou.
Každou kapsu zabalíme spolu se snítkou tymiánu do dvojitého alobalu potřeme olejem a kapsy opečeme na středně rozehřátém grilu z každé strany asi 8 minut.
Pokud děláme na venkovním grilu necháme kapsy ještě asi 5 minut dojít na kraji grilu. Pokud děláme v troubě na grilu, rozděláme alobal, potřeme kapsy máslem a necháme ještě chvíli, aby měly pěknou barvičku.