Houbovo masová fašírka
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1/4 kg mletého vepřového masa
- hrst nakrájené cibule
- hrst nakrájených praváků
- hrst nakrájeného kotrče
- sůl
- pepř
- špetka římského kmínu
- hrst kuskusu
- lžíce sádla
- 5 vajec
Postup Houbovo masová fašírka
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme cibulku až zesklovatí. Přidáme nakrájené houby a dusíme asi 20 minut.
Mezitím si připravíme kuskus podle návodu. Já kuskus přelévám v sítku 2x horkým vývarem a nechám v sítku odležet asi 10 minut. V mezičase ho několikrát prokypřím lžící.
Po 20 minutách dušení hub přidáme na pánev mleté maso. Necháme podusit 5 minut. Osolíme, opepříme dle chuti a přidáme špetku římského kmínu.
Nakonec přidáme hotový kuskus, zalejeme rozšlehanými vejci a dáme celou směs do zapékací mísy, zapéct na 10 minut do rozpálené trouby.