Pečené kuřecí stehno na cibuli se zeleninovou rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
2-3 velké cibule
grilovací koření
sůl
1 hrnek rýže (dvoubarevné nebo tříbarevné celozrnné)
1 balení mražené čínské zeleninové směsi
1 cibule
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kousky a nasypeme na dno pekáčku. Na ni rozložíme osolená a grilovacím kořením posypaná kuřecí stehna. Podlijeme asi 2 dcl vody a dáme péct do vyhřáté trouby. Během pečení podléváme vodou. Pečeme při 200°C asi hodinu, až jsou stehna na povrchu krásně zlatá.

  2. Barevnou rýži propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu (je-li celozrnná, obvykle se vaří v 1.25-1.5ti násobku vody 30-40 minut).

  3. Na trošce oleje zpěníme na větší kousky nakrájenou poslední cibuli, přisypeme mraženou zeleninu, podlijeme dvěma lžícemi vody a pod pokličkou 3 minuty podusíme. Takto připravenou zeleninu vmícháme do uvařené rýže a podle potřeby dosolíme.

  4. Zeleninovou rýži naservírujeme doprostřed talíře, na ni položíme kuřecí stehno a přelijeme cibulovým výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!