Kuřecí stehýnka na jablíčkách a brusinkách
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 ks kuřecích stehen (či jiného kuřecího masa, lépe s kostí)
- 1 velké jablko
- 2 hrstky sušených brusinek
- bujón nebo vývar dle potřeby (vaříte-li pro starší, pak doporučuju bílé víno)
- 1 - 2 lžíce třtinového cukru
- na špičku lžičky skořice
- sůl
- pepř dle chuti
Postup Kuřecí stehýnka na jablíčkách a brusinkách
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna obvyklým způsobem osolte a opepřete. Do pekáčku k nim přidejte 1 velké oloupané a na kostky pokrájené jablko smíchané s cukrem a brusinky (ty můžete předem ve víně namočit, pokud jste zvolili tuto variantu).
Poté zlehka podlijte vývarem nebo oním vínem z brusinek, přiklopte a pečte na 180°C asi 45 minut. Poté sundejte poklici a ještě přibližně další čtvrthodinku opečte kůžičku dozlatova.
Po upečení kuřecí stehna vyjměte, jablka a brusinky společně z částí výpečku rozmixujte na hladkou omáčku. Pokud chcete, můžete ji případně ještě zjemnit smetanou nebo doředit dalším vývarem/výpečkem. Jako přílohu jsem zvolila kuskus, ale jistě se hodí třeba i rýže, jáhly nebo pečené brambory.