Kuřecí stehýnka na jablíčkách a brusinkách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 ks kuřecích stehen (či jiného kuřecího masa, lépe s kostí)
1 velké jablko
2 hrstky sušených brusinek
bujón nebo vývar dle potřeby (vaříte-li pro starší, pak doporučuju bílé víno)
1 - 2 lžíce třtinového cukru
na špičku lžičky skořice
sůl
pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna obvyklým způsobem osolte a opepřete. Do pekáčku k nim přidejte 1 velké oloupané a na kostky pokrájené jablko smíchané s cukrem a brusinky (ty můžete předem ve víně namočit, pokud jste zvolili tuto variantu).

  2. Poté zlehka podlijte vývarem nebo oním vínem z brusinek, přiklopte a pečte na 180°C asi 45 minut. Poté sundejte poklici a ještě přibližně další čtvrthodinku opečte kůžičku dozlatova.

  3. Po upečení kuřecí stehna vyjměte, jablka a brusinky společně z částí výpečku rozmixujte na hladkou omáčku. Pokud chcete, můžete ji případně ještě zjemnit smetanou nebo doředit dalším vývarem/výpečkem. Jako přílohu jsem zvolila kuskus, ale jistě se hodí třeba i rýže, jáhly nebo pečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!