Kuřecí stehna s hruškovým pyré
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehna
- 4 lístky šalvěje
- mletá červená paprika
- sůl
- Hruškové pyré:
- 1 hruška
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2-3 lžíce smetany
- špetka skořice
- 1 cm kousek zázvoru
- Brambory:
- 4 brambory
- kmín
- 2 lžíce oleje
- sůl
Postup Kuřecí stehna s hruškovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Kuracie stehná osolíme a posypeme jemne mletou paprikou. Zapekaciu misu vymastíme olejom a uložíme stehná. Na ne dáme lístky šalvie, podlejeme niekoľkými lyžicami vody, zakryjeme alobalom a pečieme do polomäkka.
Potom stehná odsunieme na jednu polovicu misy a na druhú dáme na kolieska nakrájané zemiaky (asi 3 mm hrubé, dobre umyté, ale neošúpané). Zemiaky posypeme rascou, osolíme a pokvapkáme olejom. Vložíme opäť do rúry a nezakryté dopečieme.
Na pyré nakrájame hrušku na menšie kocky a so smotanou, šťavou, škoricou a nastrúhaným zázvorom podusíme 5 min. Potom hrušku rozmixujeme dohladka.
Stehná podávame so zemiakmi a teplým hruškovým pyré.