Kuřecí stehna pečená na kořenové zelenině
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí stehna s kůží
- klasické máslo - pár plátků
- nové koření
- 3 bobkové listy
- 1 kostka Knorr
- 1 menší cibule - nakrájená na kolečka
- 1 pórek - nakrájený na kolečka kromě zelené natě
- 1 větší mrkev -očištěná a nakrájená na tenčí kolečka
- 1 větší petržel - očištěná a nakrájená na tenčí kolečka
- 2-3 hrnky vody dle potřeby
- Marináda:
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička práškového česneku
- 2 lžičky koření na pečené kuře
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce slunečnicového oleje
Postup Kuřecí stehna pečená na kořenové zelenině
Postup přípravy receptu
-
V malé misce připravíme marinádu. Omytá a osušená stehna potřeme důkladně z obou stran marinádou a necháme hodinu uležet v lednici.
Do hlubšího pekáče dáme na dno 2-3 plátky másla na ně rozprostřeme cibuli a zeleninu. Navrch nadrobíme kostku Knorr, posypeme několika kuličkami nového koření a přidáme bobkové listy,
Vložíme kuřecí na zeleninu, podlijeme, přikryjeme alobalovou folií s malým otvorem na odchod páry a dáme do trouby.
Pečeme při 175°C cca 20 minut, obrátíme a pečeme cca dalších 20 minut. Při obrácení zeleninu se šťávou promícháme, případně přidáme vodu k podlití. Sundáme alobal, stehna ještě jednou otočíme a necháme 10-15 minut dopéct, aby kůžička získala hnědavou barvu.
Podíváme např. s bramborovou kaší a oblohou nebo přílohou dle vlastní chuti.