Kuřecí špízy Tika

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

800 g kuřecích řízků
5 stroužků česneku
3 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce oleje
200 g bílého jogurtu
šťáva z půl citrónu
4 špetky chilli
1/2 lžíce koření garam masala nebo směsi vytvořené z (v hmoždíři):
2 lžic koriandrových semen,
1 lžíce římského kmínu,
1 lžíce kardamonu,
1/2 lžíce černého pepře,
1/2 lžíce hřebíčku,
1 lžíce skořice,
1/2 nastrouhaného muškátového oříšku.
1 lžíce tandoori masala nebo směsi koriandru, zázvoru, chilli a římského kmínu ve stejném poměru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady smícháme s bílým jogurtem a do vzniklé marinády naložíme maso, které jsme nakrájeli na větší kostky.

  2. Druhý den napícháme maso na špízy a pečeme v maximálně rozpálené troubě asi 25 minut. Špízy během pečení průběžně otáčíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!