Kuřecí soté s pórkem a žampiony
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g kuřecích prsou
- 1 pórek (důkladně propláchnutý a nakrájený na tenká půlkolečka, včetně zelené části)
- 250 g žampionů (očištěných a nakrájených na tenké plátky)
- sůl
- pepř
- 3 lžičky žluté kari pasty (nebo kari koření)
- 1 lžička kurkumy
- 1 dl suchého bílého vína
- 1-1,5 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 dl kuřecího vývaru
- 200 ml smetany 12% (může být i smetana ke šlehání)
- olivový olej
Postup Kuřecí soté s pórkem a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji orestujeme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme, lehce zaprášíme čerstvě mletým pepřem a přidáme kari pastu či kari koření a kurkumu. Ještě chvíli restujeme. Přilijeme víno a za stálého míchání ho necháme odpařit. Přidáme žampiony a pórek a společně restujeme zhruba 3 minuty. Poté vše poprášíme kukuřičným škrobem, promícháme a zalijeme vývarem. Necháme několikrát vzkypět.
Nakonec vlijeme smetanu, krátce promícháme a odstavíme.
Podáváme nejlépe s rýží. Osvědčil se nám ale i kuskus, či bulgur.