Kuřecí soté s pórkem a žampiony

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích prsou
1 pórek (důkladně propláchnutý a nakrájený na tenká půlkolečka, včetně zelené části)
250 g žampionů (očištěných a nakrájených na tenké plátky)
sůl
pepř
3 lžičky žluté kari pasty (nebo kari koření)
1 lžička kurkumy
1 dl suchého bílého vína
1-1,5 lžíce kukuřičného škrobu
2 dl kuřecího vývaru
200 ml smetany 12% (může být i smetana ke šlehání)
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji orestujeme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme, lehce zaprášíme čerstvě mletým pepřem a přidáme kari pastu či kari koření a kurkumu. Ještě chvíli restujeme. Přilijeme víno a za stálého míchání ho necháme odpařit. Přidáme žampiony a pórek a společně restujeme zhruba 3 minuty. Poté vše poprášíme kukuřičným škrobem, promícháme a zalijeme vývarem. Necháme několikrát vzkypět.

  2. Nakonec vlijeme smetanu, krátce promícháme a odstavíme.

  3. Podáváme nejlépe s rýží. Osvědčil se nám ale i kuskus, či bulgur.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!