Kuřecí směs s kukuřicí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2-3 kuřecí prsa
170 g kukuřice Bonduelle
300 g sterilovaných žampionů (nebo lesní houby)
1 pórek
chilli (sypké koření)
sladká paprika
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme,osušíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Posolíme, zaprášíme sladkou paprikou pro barvu cca 1 kávovou lžičkou a posypeme chilli kořením cca půlkou zarovnané kávové lžičky a zakapeme olejem, promícháme a necháme odležet, dokud si nepřipravíme ostatní suroviny.

  3. Zcedíme kukuřici a žampiony a nakrájíme si bílou část pórku na tenká kolečka.

  4. Na pánev do rozpáleného oleje dáme zatáhnout okořeněné maso, potom přidáme kukuřici a žampiony, necháme prohřát. Přidáme pórek, pouze párkrát promícháme, aby se příliš nerozvařil a podáváme, nejlépe s opečenými brambory, s hranolky.

  5. Můžeme na hranolky dát trochu tatarské omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!