Kuřecí skoro po drávidsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 1 větší cibule
- 5 stroužků česneku (+/- podle chuti a druhu česneku)
- 1 větší jablko
- 1 kelímek bílého jogurtu (150 g)
- 1 dcl sladkého vína (může být nějaký vermut)
- 2 kávové lžičky kari
- chilli papričky dle chuti (podle toho kolik snesete)
- sůl, pepř
Postup Kuřecí skoro po drávidsku
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli a jablko na proužky. Na fotce je na kousky a neoloupané. Lepší je ho oloupat a nakrájet na proužky.
Na oleji zpěníme cibulku. Přidáme kari, lehce zasmahneme a ihned přimícháme maso. Přidáme podrcené chilli papričky (nebo nasekané, pokud máme čerstvé), osolíme a opepříme, restujeme 2-3 minuty.
Přilijeme víno, promícháme a restujeme, dokud se nezačne oddělovat tuk.
Nyní přidáme jogurt, opět promícháme a zase restujeme, dokud se neoddělí tuk.
Přimícháme prolisovaný česnek a jablko. Za stálého míchání restujeme, dokud jablko nezměkne (proto je lepší ho nakrájet na proužky - je to rychlejší).
Podáváme s rýží, kterou rozprostřeme do věnečku a doprostřed servírujeme maso.