Vepřová plec v cibuli, s celerem a mrkví

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g plece
100 g celeru
100 g mrkve
50 g špeku
3 středně velké cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
1 lžička celého kmínu
1 lžička sladké mleté papriky
sůl
mletý pepř
250 ml vývaru (nebo vody na podlití)
nasekaná petrželová nať na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Z obou stran mírně naklepeme, nařízneme na okrajích a lehce poprášíme paprikou, solí a pepřem.

  2. Česnek prolisujeme, celer a mrkev nakrájíme na úzké nudličky a vše odložíme stranou na později. V hrnci (nebo papiňáku) na rozehřátém oleji necháme osmahnout kmín a na proužky nakrájený špek. Cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky, přidáme do hrnce a restujeme cca 6 minut.

  3. Přidáme okořeněné maso, promícháme a na silném plameni necháme prudce zatáhnout. Podlijeme vývarem a za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka (v papiňáku 20 minut od doby natlakování hrnce). Podle potřeby malinko podlijeme vodou.

  4. K podušenému masu přidáme odložený česnek, celer a mrkev, opět promícháme a ještě 15 minut dusíme. Podle chuti přisolíme a podáváme například s knedlíkem, rýží, nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!