Vepřová plec v cibuli, s celerem a mrkví
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 700 g plece
- 100 g celeru
- 100 g mrkve
- 50 g špeku
- 3 středně velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička celého kmínu
- 1 lžička sladké mleté papriky
- sůl
- mletý pepř
- 250 ml vývaru (nebo vody na podlití)
- nasekaná petrželová nať na posypání
Postup Vepřová plec v cibuli, s celerem a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Z obou stran mírně naklepeme, nařízneme na okrajích a lehce poprášíme paprikou, solí a pepřem.
Česnek prolisujeme, celer a mrkev nakrájíme na úzké nudličky a vše odložíme stranou na později. V hrnci (nebo papiňáku) na rozehřátém oleji necháme osmahnout kmín a na proužky nakrájený špek. Cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky, přidáme do hrnce a restujeme cca 6 minut.
Přidáme okořeněné maso, promícháme a na silném plameni necháme prudce zatáhnout. Podlijeme vývarem a za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka (v papiňáku 20 minut od doby natlakování hrnce). Podle potřeby malinko podlijeme vodou.
K podušenému masu přidáme odložený česnek, celer a mrkev, opět promícháme a ještě 15 minut dusíme. Podle chuti přisolíme a podáváme například s knedlíkem, rýží, nebo bramborem.