Plněný kynutý cop inspirovaný Margó Bódi
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto je podobné jako na Estonský kringel.
- 300 g hladké mouky
- špetka soli
- 120 ml vlažného mléka
- 15 g čerstvého droždí
- 45 g rozpuštěného másla
- 1 žloutek do těsta
- 1 vejce na potření
- 1/2 lžíce cukru
- na náplně:
- 80 g másla v celku
- 3 polévkové lžíce rozpuštěného másla
- Náplně byly dvě, přesně jako to dělala Margo.
- -utřít:
- máslo
- moučkový cukr
- hořké kakao
- - mleté vlašské ořechy
- cukr
- rozpuštěné máslo na polití
Postup Plněný kynutý cop inspirovaný Margó Bódi
Postup přípravy receptu
-
Těsto za mě udělala pekárna. Pak jsem těsto rozdělila na tři díly a každý rozválela na obdélník. Dva obdélníky jsem potřela máslem s cukrem a kakaem a jeden posypala ořechy s cukrem a pokapala máslem. Obdélník těsta s náplní zahneme po stranách a opatrně srolujeme jako válec. Tyto plněné válce jsem pak za neskutečně velké trpělivosti spletla jako cop (ořechový válec byl uprostřed). Přenesla na plech s pečicím papírem a nechala pod utěrkou kynout asi 20 minut. Pak se cop potře rozšlehaným vejcem a peče se v troubě na 170-180°C asi 25 minut, záleží na troubě.