Plněný kynutý cop inspirovaný Margó Bódi

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto je podobné jako na Estonský kringel.
300 g hladké mouky
špetka soli
120 ml vlažného mléka
15 g čerstvého droždí
45 g rozpuštěného másla
1 žloutek do těsta
1 vejce na potření
1/2 lžíce cukru
na náplně:
80 g másla v celku
3 polévkové lžíce rozpuštěného másla
Náplně byly dvě, přesně jako to dělala Margo.
-utřít:
máslo
moučkový cukr
hořké kakao
- mleté vlašské ořechy
cukr
rozpuštěné máslo na polití

Postup přípravy receptu

  1. Těsto za mě udělala pekárna. Pak jsem těsto rozdělila na tři díly a každý rozválela na obdélník. Dva obdélníky jsem potřela máslem s cukrem a kakaem a jeden posypala ořechy s cukrem a pokapala máslem. Obdélník těsta s náplní zahneme po stranách a opatrně srolujeme jako válec. Tyto plněné válce jsem pak za neskutečně velké trpělivosti spletla jako cop (ořechový válec byl uprostřed). Přenesla na plech s pečicím papírem a nechala pod utěrkou kynout asi 20 minut. Pak se cop potře rozšlehaným vejcem a peče se v troubě na 170-180°C asi 25 minut, záleží na troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!