Kuřecí salát s broskví
Recepty, PředkrmySuroviny
- Salát ledový, hlávkový…
- Kuřecí prsa (pečená, grilovaná, vařená)
- Broskev kompotovaná
- Smetana zakysaná nebo jogurt
- Peach (apricot) brandy nebo cognac či brandy
- Citron
- Sůl
- pepř (raději bílý)
- worcester
- Pažitka
Postup Kuřecí salát s broskví
Postup přípravy receptu
-
Studené maso nakrájíme jak se nám podaří (na plátky, nudličky, kostky) a opatrně smísíme se smetanou ochucenou solí, pepřem, zastříkneme worcestrem a citronem.
Sklenky (šampusky – raději misky, než flétny) vysteleme na slíže“ pokrájeným salátem.
Na salát uložíme pokrájenou broskev, na ni smetanové maso“, zastříkneme alkoholem (může být kompotová šťáva + alkohol) a posypeme nadrobno sekanou pažitkou. Podáváme s teplým bílým pečivem a vínem stejné barvy, samozřejmě vychlazeným…