Kuřecí s Vegemite na cibuli a česneku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 4 zarovnané lžičky Vegemite (u nás zatím ne moc známá australská pomazánka z pivovarských kvasnic, zeleniny a soli - viz poznámka)
- 2 bílé cibule
- 1/2 paličky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky pepře
- 4 lžičky brusinkového kompotu
- máslo
- horký vývar
- tymián
- sůl
Postup Kuřecí s Vegemite na cibuli a česneku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízečky, které osolíme asi o polovinu méně, než jsme běžně zvyklí.
Přidáme pastu Vegemite, olej a pepř a důkladně prohněteme.
Necháme odležet, předehřejeme troubu na 230°C a zapékací misku vymažeme máslem.
Do misky vložíme cibuli nakrájenou na plátky, naložené maso, přidáme oloupané stroužky česneku, nerovnoměrně rozmístíme zavařené brusinky, poklademe větvičkami tymiánu a mírně podlijeme vývarem.
Těsně přikryjeme alobalem a dusíme v troubě asi půl hodiny.
Poté alobal odstraníme, promícháme, polijeme rozpuštěným máslem a dopečeme dozlatova (další půlhodinku). Podle potřeby doléváme teplý vývar.
Podáváme s vařenými brambory nebo s rýží.