Kuřecí s Vegemite na cibuli a česneku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
4 zarovnané lžičky Vegemite (u nás zatím ne moc známá australská pomazánka z pivovarských kvasnic, zeleniny a soli - viz poznámka)
2 bílé cibule
1/2 paličky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky pepře
4 lžičky brusinkového kompotu
máslo
horký vývar
tymián
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízečky, které osolíme asi o polovinu méně, než jsme běžně zvyklí.

  2. Přidáme pastu Vegemite, olej a pepř a důkladně prohněteme.

  3. Necháme odležet, předehřejeme troubu na 230°C a zapékací misku vymažeme máslem.

  4. Do misky vložíme cibuli nakrájenou na plátky, naložené maso, přidáme oloupané stroužky česneku, nerovnoměrně rozmístíme zavařené brusinky, poklademe větvičkami tymiánu a mírně podlijeme vývarem.

  5. Těsně přikryjeme alobalem a dusíme v troubě asi půl hodiny.

  6. Poté alobal odstraníme, promícháme, polijeme rozpuštěným máslem a dopečeme dozlatova (další půlhodinku). Podle potřeby doléváme teplý vývar.

  7. Podáváme s vařenými brambory nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!