Kuřecí řízky zapečené s brusinkami a Hermelínem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí řízky
- 2 Hermelíny
- 250 ml smetany ke šlehání - může být i více
- 1 lžička tymiánu, nebo směs Italských bylinek
- 4 polévkové lžíce brusinkové zavařeniny
- máslo
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí řízky zapečené s brusinkami a Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou oleje.
Dáme i s výpekem do zapékací misky a zalijeme směsí smetany, bylinek, brusinkové zavařeniny, soli a pepře.
Zapečeme v troubě do měkka a chvíli před koncem pečení poklademe plátky sýra.
Podáváme s rýží, kuskusem, nebo i s různě upravenými brambory.