Kuřecí řízky v navinulém těstíčku,s volským okem
Recepty, MinutkySuroviny
- 500 g kuřecích řízků (4 ks)
- 100 ml pomerančové šťávy
- 1 lžíce čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 2 lžíce kremžské hořčice
- 2 lžíce strouhanky
- 3 lžíce Solamylu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička práškového česneku
- 1 lžička soli
- olej (na smažení)
- na volské oko:
- počítáme 2 vejce na osobu
- olej (na osmažení)
Postup Kuřecí řízky v navinulém těstíčku,s volským okem
Postup přípravy receptu
-
Řízky zlehka naklepeme, vetřeme do nich sušený česnek, sůl a necháme půl hodiny uležet.
Ze zbývajících surovin si umícháme hladké těstíčko, ve kterém řízky obalíme a vložíme na pánev s rozehřátým olejem. Smažíme velice pozvolna z obou stran do zlatavé barvy.
Podáváme obložené čerstvou zeleninou a volskými oky, které si připravíme na druhé pánvi v troše rozehřátého oleje, než se opeče maso.