Kuřecí prsa v zakysané marinádě zapečená se žampiony a těstovinami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 velká kuřecí prsa
- olivový olej
- pórek
- 300 g žampionů (1 krabička)
- 250 ml smetany ke šlehání
- Marináda:
- olivový olej
- koření gyros
- cca 200 g zakysané smetany (1/2 velkého kelímku)
- těstoviny
Postup Kuřecí prsa v zakysané marinádě zapečená se žampiony a těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. V misce smícháme olivový olej s kořením gyros a zalijeme jím kuřecí kousky. Přidáme půl kelímku zakysané smetany a pořádně promícháme. Necháme odležet v lednici, nejlépe přes noc.
Pórek nakrájíme na půlkolečka. Žampiony nakrájíme podle velikosti - velké na šestinky, menší na poloviny - měly by být přibližně velké jako kuřecí kousky.
Pánvičku rozpálíme, slijeme na ni olej z marinády (pokud to nejde - marináda díky zakysance ztuhne - přidáme trochu oleje) a krátce na něm orestujeme pórek - neměl by hnědnout.
Přidáme maso s marinádou a opékáme ze všech stran.
Než se maso zatáhne a opeče, na vedlejší pánvičce několik minut orestujeme žampiony.
Těstoviny uvaříme podle návodu. Scedíme je, smícháme spolu s kuřecí směsí a žampiony.
Dáme zapéct do rouby na 180 stupňů. Po 20 minutách vytáhneme, zalijeme smetanou ke šlehání a vrátíme do trouby na další půl hodiny. Můžeme ztlumit stupně na 150.
Můžeme přikrýt alobalem, aby se těstoviny příliš neopékaly a nehnědly.