Kuřecí prsa s chorizem, fenyklem a celerovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 10 dkg choriza
- sůl
- pepř
- trocha vývaru na podlití
- 1 bulva fenyklu
- 1/2 celeru
- smetana
- máslo
Postup Kuřecí prsa s chorizem, fenyklem a celerovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Prsa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe chorizem. Pevně stočíme a spíchneme párátky. Zprudka opečeme na másle a pak podlijeme a dusíme doměkka.
Fenykl nakrájíme, osolíme a podusíme na malém kousku másla, podle potřeby podlijeme vodou.
Celer nakrájíme a dáme na zpěněnou cibuli, osolíme, opepříme a podlijeme, dusíme doměkka a pak rozmixujeme tyčovým mixérem, propasírujeme a zjemníme trochou 12 % smetany.