Zaječí ouška
Recepty, MinutkySuroviny
- 400 g hub (nebo žampionů)
- 5 plátků slaniny
- 15 plátků šunky (nebo šunkový salám, cikánská pečeně)
- 1 cibule
- 1 lžička másla
- 1/2 lžičky sladké mleté papriky
- sůl
- pepř
- petrželová nať
- strouhaný tvrdý sýr na posyp
Postup Zaječí ouška
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve zapneme troubu na 220s°C na pozdější zapékání zaječích oušek a dáme vařit do osolené vody brambory, které po uvaření rozmačkáme, přidáme horké mléko, lžíci másla a ušleháme kaši.
Na kostičky nakrájenou slaninu osmažíme na pánvi, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme na tenké plátky pokrájené houby/žampiony, sladkou papriku, sůl, pepř a máslo, podlijeme trošku vodou a dusíme pod pokličkou vše doměkka, voda se musí odpařit.
Uzeninu naplníme směsí, stočíme do kornoutků - oušek, dáme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme petrželkou a strouhaným sýrem. Zapečeme v rozehřáté troubě max. 5 min.