Zaječí ouška

Recepty, Minutky

Suroviny

400 g hub (nebo žampionů)
5 plátků slaniny
15 plátků šunky (nebo šunkový salám, cikánská pečeně)
1 cibule
1 lžička másla
1/2 lžičky sladké mleté papriky
sůl
pepř
petrželová nať
strouhaný tvrdý sýr na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve zapneme troubu na 220s°C na pozdější zapékání zaječích oušek a dáme vařit do osolené vody brambory, které po uvaření rozmačkáme, přidáme horké mléko, lžíci másla a ušleháme kaši.

  2. Na kostičky nakrájenou slaninu osmažíme na pánvi, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme na tenké plátky pokrájené houby/žampiony, sladkou papriku, sůl, pepř a máslo, podlijeme trošku vodou a dusíme pod pokličkou vše doměkka, voda se musí odpařit.

  3. Uzeninu naplníme směsí, stočíme do kornoutků - oušek, dáme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme petrželkou a strouhaným sýrem. Zapečeme v rozehřáté troubě max. 5 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!