Kuřecí prsa nasladko s ananasem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 větší kuřecí prsa bez kůže
kukuřičný škrob
1 ananas (případně 1 kompot)
slunečnicový olej
sůl
oregano
1 menší cibule
1 kávová lžička skořice
1 PL třtinového cukru
1/2 PL balzamikového octa
cca 2 naběračky zeleninového vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná kuřecí prsa nařízneme na jakousi mřížku, osolíme z obou stran a na mřížkovou stranu vetřeme trochu kukuřičného škrobu a oregano. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, zmírníme teplo a mřížkou položené dolů prsa necháme přikryté smažit.

  2. Mezitím nakrájíme nadrobno cibulku, kterou přihodíme do pánve. Maso otočíme a podlijeme jednou naběračkou vývaru, přikryjeme a necháme dusit. Ananas nakrájíme na kostky. (pokud používáme kompot, nemusíme použít vývar a použijeme šťávu jako podlévající tekutinu).

  3. Jakmile je maso hotové, vyndáme ho z pánve a přidáme ananas, skořici, cukr a druhou naběračku vývaru. Necháme chvíli přikryté, asi 5 minut, pokapeme octem, přidáme maso zpátky a ještě chvíli necháme spojit chutě. Podávala jsem s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!