Kuřecí prsa nasladko s ananasem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 větší kuřecí prsa bez kůže
- kukuřičný škrob
- 1 ananas (případně 1 kompot)
- slunečnicový olej
- sůl
- oregano
- 1 menší cibule
- 1 kávová lžička skořice
- 1 PL třtinového cukru
- 1/2 PL balzamikového octa
- cca 2 naběračky zeleninového vývaru
Postup Kuřecí prsa nasladko s ananasem
Postup přípravy receptu
-
Očištěná kuřecí prsa nařízneme na jakousi mřížku, osolíme z obou stran a na mřížkovou stranu vetřeme trochu kukuřičného škrobu a oregano. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, zmírníme teplo a mřížkou položené dolů prsa necháme přikryté smažit.
Mezitím nakrájíme nadrobno cibulku, kterou přihodíme do pánve. Maso otočíme a podlijeme jednou naběračkou vývaru, přikryjeme a necháme dusit. Ananas nakrájíme na kostky. (pokud používáme kompot, nemusíme použít vývar a použijeme šťávu jako podlévající tekutinu).
Jakmile je maso hotové, vyndáme ho z pánve a přidáme ananas, skořici, cukr a druhou naběračku vývaru. Necháme chvíli přikryté, asi 5 minut, pokapeme octem, přidáme maso zpátky a ještě chvíli necháme spojit chutě. Podávala jsem s rýží.