Kuřecí pochoutka nejen pro začátečníky
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 2 vykostěná kuřecí prsa
- 10 dkg krájené anglické slaniny
- 10 dkg sýru Niva s modrou plísní
- 15 ks menších žampionů
- 4 ks celé jarní cibulky
- 1 masitá paprika
- 1 cibule
- 1 sáček Maggi nápady - zapečené kuře žampiony & smetana
- sůl
- pepř
- dle potřeby škrobová moučka nebo hladká mouka
- máslo
Postup Kuřecí pochoutka nejen pro začátečníky
Postup přípravy receptu
-
Na troše másla jsem orestovala nadrobno pokrájenou cibuli a zbytek nadrobno pokrájené anglické slaniny, přidala jsem na silnější plátky pokrájené žampiony a chvilku nechala orestovat.
Mezi tím jsem si z opláchnutých kuřecích prsou uřízla 4 plátky, maličko tupou stranou nože naklepala, osolila a opepřila. Na každý plátek jsem položila 2 ks nakrájené anglické slaniny, špalíček sýru a asi 10ti centimetrový kousek jarní cibulky, tu bílou část. Umotala do závitků, spíchla párátky a na troše tuku nechala závitky ze všech stran osmahnout, zatáhnout.
Na orestovanou žampionovou směsku jsem položila zatáhnuté závitky, posypala na silnější proužky nakrájenou paprikou, podlila 2 dl vody a nechala pod pokličkou 30 minut dusit. Pak jsem závitky dala bokem, v 1 dl vody rozmíchala maggi nápady (kdo nemá, může si ve 2dl mléka rozmíchat 2 pol. lžíce hl. mouky), nalila do šťávy a nechala ještě 10 minut za občasného zamíchání provařit.
Pokud by se někomu zdála šťáva málo hustá, může přilít v troše vody rozmíchanou necelou polévkovou lžíci solamylu - škrobové moučky a ještě minutku povařit. V závěru si každý dochutí podle sebe, já jsem už nedochucovala. Podávala jsem s rýží, ale hodí se i těstoviny nebo houskový knedlík.