Kuřecí paličky s vínem na medu a zázvorem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 ks kuřecích paliček
2 lžíce medu
2 střední cibule
1 lžíce mletého zázvoru
1 lžička sriracha omáčky
2 lžíce ostrého kečupu (použila jsem Hellman´s)
1 lžička práškového česneku
1/2 kostky Knorr
4 dl bílého vína
1 lžíce citronové šťávy
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky omyjeme, osušíme, uděláme do nich několik hlubších zářezů, aby se teplo dostalo až ke kosti. Maso poprášíme ze všech stran zázvorem.

  2. V misce smícháme kečup, siracha omáčku, česnekový prášek a lžičku oleje. Touto marinádou důkladně potřeme kuřecí maso. Necháme půl hodiny odležet.

  3. Ve větší pánvi na rozpáleném oleji zesklovatíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí paličky a osmahneme ze všech stran. Opékáme, dokud se kůže nezbarví dozlatova.

  4. Zakapeme citronovou šťávou, podlijeme asi 3 dl vína, přidáme Knorr, přiklopíme a dusíme na mírném ohni doměkka. Občas obrátíme a přiléváme zbytek vína dle potřeby. Po 30 minutách maso stáhneme z tepla a necháme aspoň 5 minut dojít.

  5. Podávala jsem se zeleninovým rizotem (viz. recept Lehké zeleninové rizoto), ale jako příloha je možná klasická rýže, brambory či příloha dle vlastní chuti a nálady.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!