Kuřecí paličky s vínem na medu a zázvorem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 ks kuřecích paliček
- 2 lžíce medu
- 2 střední cibule
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 1 lžička sriracha omáčky
- 2 lžíce ostrého kečupu (použila jsem Hellman´s)
- 1 lžička práškového česneku
- 1/2 kostky Knorr
- 4 dl bílého vína
- 1 lžíce citronové šťávy
- olivový olej
Postup Kuřecí paličky s vínem na medu a zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí paličky omyjeme, osušíme, uděláme do nich několik hlubších zářezů, aby se teplo dostalo až ke kosti. Maso poprášíme ze všech stran zázvorem.
V misce smícháme kečup, siracha omáčku, česnekový prášek a lžičku oleje. Touto marinádou důkladně potřeme kuřecí maso. Necháme půl hodiny odležet.
Ve větší pánvi na rozpáleném oleji zesklovatíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí paličky a osmahneme ze všech stran. Opékáme, dokud se kůže nezbarví dozlatova.
Zakapeme citronovou šťávou, podlijeme asi 3 dl vína, přidáme Knorr, přiklopíme a dusíme na mírném ohni doměkka. Občas obrátíme a přiléváme zbytek vína dle potřeby. Po 30 minutách maso stáhneme z tepla a necháme aspoň 5 minut dojít.
Podávala jsem se zeleninovým rizotem (viz. recept Lehké zeleninové rizoto), ale jako příloha je možná klasická rýže, brambory či příloha dle vlastní chuti a nálady.