Kuřecí nudličky s omáčkou španělského ptáčku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecího masa (prsa, stehna...)
- 100 g šunky (párek, moravské uzené)
- 1 cibule
- 1 kyselá okurka
- 1 hovězí masox
- hořčice
- sůl
- pepř
- olej
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 1 dl smetany
- mouka (na zahuštění)
Postup Kuřecí nudličky s omáčkou španělského ptáčku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžící hořčice a přidáme k osmahnuté pokrájené cibuli.
Maso opečeme na prudším ohni, aby měla omáčka barvu, pak podlijeme vodou a přidáme koření. Protože kuřecí maso je nevýrazné chuti, pro vylepšení můžeme přidat hovězí masox a dusíme maso do měkka, což trvá asi tak 15 minut.
Zahustíme lžící hladké mouky rozmíchanou ve 1 dl studené vody a dobře provaříme.
Nakonec přidáme na nudličky pokrájenou šunku a na kostičky pokrájenou okurku, zjemníme smetanou a jen lehce necháme přejít varem. Na talíři můžeme zdobit pokrájeným vejcem natvrdo.