Kuřecí nudličky s omáčkou španělského ptáčku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecího masa (prsa, stehna...)
100 g šunky (párek, moravské uzené)
1 cibule
1 kyselá okurka
1 hovězí masox
hořčice
sůl
pepř
olej
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
1 dl smetany
mouka (na zahuštění)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžící hořčice a přidáme k osmahnuté pokrájené cibuli.

  2. Maso opečeme na prudším ohni, aby měla omáčka barvu, pak podlijeme vodou a přidáme koření. Protože kuřecí maso je nevýrazné chuti, pro vylepšení můžeme přidat hovězí masox a dusíme maso do měkka, což trvá asi tak 15 minut.

  3. Zahustíme lžící hladké mouky rozmíchanou ve 1 dl studené vody a dobře provaříme.

  4. Nakonec přidáme na nudličky pokrájenou šunku a na kostičky pokrájenou okurku, zjemníme smetanou a jen lehce necháme přejít varem. Na talíři můžeme zdobit pokrájeným vejcem natvrdo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!