Kuřecí na pepři a slanině
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 2 plátky kuřecího masa
- 10 dkg slaniny
- 1 cibule
- sůl
- mletý pepř
- hladká mouka na poprášení masa
- 1/2 kostky drůbežího bujónu (nemusí být)
- 1 kl plnotučné hořčice
- 1 pl oleje
Postup Kuřecí na pepři a slanině
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a slaninu si nakrájíme nadrobno.
Plátky masa nejlépe přes potravinářskou folii zlehka naklepeme, mírně osolíme, opepříme a poprášíme po obou stranách hladkou moukou.
Do hrnce na rozehřátý tuk dáme orestovat slaninu společně s cibulí, poté odhrneme na bok hrnce a dáme po obou stranách osmahnout připravené maso.
Pak podlijeme vodou tak, aby maso bylo do poloviny ponořené, přidáme hořčici, případně rozdrobíme půlku kostky drůbežího bujónu, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 25 minut (já jsem připravovala v papiňáku, osmažené maso jsem podlila 3 dl vody a pod tlakovou poklicí od doby varu jsem vařila 10 minut).
Měkké maso vyjmeme z hrnce i s trochou slaniny a cibulky, zbytek šťávy rozmixujeme ponorným mixérem, maso vložíme zpět do hrnce, necháme trošku prohřát, podle své chuti dochutíme a můžeme podávat.
Jako příloha se hodí rýže i houskový knedlík.