Kureci mini makarony s porkovo-smetanovou omackou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g kuřecí prsa
- 300 g pórku
- 250 g mascarpone
- 250 ml smetany
- 1 lžička vegety
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- olivový olej
- sůl
- drcený pepř
- 400 g mini makaronů (nebo jiných těstovin)
- Marináda:
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce teriyaki omáčky
- 1 lžíce omáčky BBQ
- 1 lžíce sezamového oleje (můžeme nahradit olivovým)
- drcený pepř
Postup Kureci mini makarony s porkovo-smetanovou omackou
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na marinádu smícháme, přidáme na malé kousky pokrájené kuřecí maso a necháme 1/2 hodiny marinovat v chladu a poté 1/2 hodiny při pokojové teplotě.
Rozpálíme olivový olej, přidáme na jemná kolečka nakrájený pórek a 5 minut restujeme. Poté přidáme cca 100 ml vody, drcený pepř, sůl, nové koření a pod pokličkou dusíme do měkka. Po uplynutí doby přidáme mascarpone, smetanu a vegetu. Povaříme do zhoustnutí (cca 5 minut). Dochutíme solí a pepřem.
Kuřecí maso zprudka orestujeme na panvi a i s výpekem přidáme do smetanové smesi.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme, necháme okapat, promícháme s trochou olivoveho oleje a přidáme do smetanové omáčky, promicháme. Podáváme posypané strouhaným sýrem dle vlastního výběru.