Játra se zeleninou v tomatě

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
balíček oblíbené mražené zeleniny
anglická slanina
masox
rajčatový protlak
cibule
česnek
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na nudličky (nebo jak se nám to povede).

  2. V pánvi necháme na oleji dozlatova osmahnout nakrájenou cibulku a česnek, přidáme pokrájenou anglickou slaninu a necháme trochu vypéct, poté přidáme pokrájená játra, opepříme a zprudka je orestujeme. Pak játra vyndáme do teplé nádoby, aby vydržela teplá.

  3. Do výpeku v pánvi vsypeme zeleninu (nemusíme celé balení, prostě podle chuti), osolíme a necháme změknout.

  4. Pak do pánve vrátíme játra, přilijeme cca 0,5 l vývaru z masoxu, promícháme a přidáme rajčatový protlak (nebo případně kečup) a necháme pár minut provařit. Pokud se nám směs zdá příliš řídká, trochu zahustíme moukou, solamylem nebo čím jsem zvyklí, ale není to třeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!