Játra se zeleninou v tomatě
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- balíček oblíbené mražené zeleniny
- anglická slanina
- masox
- rajčatový protlak
- cibule
- česnek
- pepř
- sůl
Postup Játra se zeleninou v tomatě
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na nudličky (nebo jak se nám to povede).
V pánvi necháme na oleji dozlatova osmahnout nakrájenou cibulku a česnek, přidáme pokrájenou anglickou slaninu a necháme trochu vypéct, poté přidáme pokrájená játra, opepříme a zprudka je orestujeme. Pak játra vyndáme do teplé nádoby, aby vydržela teplá.
Do výpeku v pánvi vsypeme zeleninu (nemusíme celé balení, prostě podle chuti), osolíme a necháme změknout.
Pak do pánve vrátíme játra, přilijeme cca 0,5 l vývaru z masoxu, promícháme a přidáme rajčatový protlak (nebo případně kečup) a necháme pár minut provařit. Pokud se nám směs zdá příliš řídká, trochu zahustíme moukou, solamylem nebo čím jsem zvyklí, ale není to třeba.